Prag Osmi Mart 2025 Putovanje

Prag Osmi Mart sa fakultativnom posetom Drezdenu i Karlovim Varima

6 dana / 3 noćenja / Autobusom

Prag Putovanje 2025

/ €

 

Prag Osmi Mart 2025 Putovanje – moderna evropska metropola, ušuškana u lavirint kaldrmisanih ulica i skirvenih dvorišta koje vas uvek dozivaju da istražite malo dalje dok astronomoski sat otkucava. Na putovanju kroz Prag 2025 svakako nemojte propustiti da uživate u pogledu sa Karlovog mosta, probate čuvene praške kobasice i češko pivo. Uživaćete u krstarenju Vltavom, obilasku bajkovitih Karlovih Vari i baroknom Drezdenu. Obećavamo nezaboravno putovanje i pregršt prelepih uspomena koje ćete poneti sa ove destinacije...

 


 

Termini putovanja

Cena aranžmana

SPECIJALNA CENA 

/

/ /

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate-


NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj u hotelu, kategorije 3* ili 4* u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni),
- Usluge licenciranog pratioca grupe,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete:
     * Karlove Vari - 30 evra odrasli / 15 deca,
     * Poseta Drezdenu - 35evra odrasli / 20 deca,
     * Krstarenje Vltavom 20 evra,
     * šetnja upoznajmo Prag 10 evra
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Individualne troškove putnika,
- Doplata za 1/1 sobu je 75€
- Obavezna turistička taksa u Pragu, 2,2 eur po osobi po noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)

 


1.DAN. BEOGRAD – NOVI SAD - (Prag Osmi Mart 2025 Putovanje) - Polazak iz Beograda u 18:30h sa parking Sava centra. Sastanak putnika 18:00. Noćna vožnja preko Novog Sada, Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN. PRAG - Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku je planirana kraća  opciona šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj,gde ćete od našeg vodiča dobiti sve potrebne informacije za vaš boravak u Pragu:gde zameniti novac,gde probati njihovu tradicionalnu hranu,gde popiti dobro češko pivo. Slobodno vreme za individualne aktivnostii do smeštaja u hotel. Noćenje.

3.DAN PRAG – DREZDEN - Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, prestonicu Saksonije, grad koga sa razlogom zovu Firenca na Elbi. Drezden je grad koji je nikao iz pepela, koji svojim  baroknim zdanjima ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Po dolasku u Drezden pešačko razgledanje sa vodičem: Bogorodičina crkva Frauenkirche, mural koji prikazuje saksonske vojvode i vladare, Hofkirche-dvorska katolička crkva u kojoj se čuvaju relikvije i jedne od najvećih orgulja čuvenog majstora Silbermanna, saksonska opera Zemper, Palata Zwinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora, salon matematike i fizike i salon porculana), šetnju završavamo na Trgu altmarkt gde počinje i šoping ulica Pragerstrasse. Slobodno vreme uz preporuku našeg vodiča za dobre restorane. U predvečernjim časovima povratak u Prag. Noćenje.

4.DAN PRAG – KARLOVE VARI - Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari, banji koja je poznata po predivnoj arhitekturi pastelnih boja, u neogotickom i neobaroknom stilu. Ovu mondensku banju su posećivali mnogi carevi i carice pa je stoga i zovu carska banja. Po dolasku pešačko razgledanje i obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora, termalnih voda i kolonada.  Ne zaboravite popiti vodu sa Karlove kolonade da bi kako legenda kaze bili snažni, jaki i pametni kao čuveni Kralj Karlo IV. I na kraju  probajte čuvenu Beherovku otkrivenu pre 200 godina koja cuva tajnu svojih lekovitih sastojaka. Slobodno vreme do povratka u Prag. Noćenje.

5. DAN PRAG 

Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet „krstarenje Vltavom” i upoznati Prag iz jedne sasvim drugačije perspektive, a naš vodič će krstarenje ulepšati svojim pričama i legendama. Slobodno vreme ili fakultativni izlet „ Šetnja Pragom” sa lokalnim vodičem. Šetnju počinjemo na Hradčanima i sa lepim pričama o ovom delu Pragu spuštamo se malom stranom do Karlovog mosta, gde ćemo zamisliti želju i završiti našu pešačku turu kod čuvenog „Orloja” .Slobodno vreme do polaska za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

 

 

6.DAN NOVI SAD – BEOGRAD -Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Prag putovanje Osmi mart 2025

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel  Krystal 3*  krystal-praha-6.worhot.com/  nalazi se u Pragu u širem centru grada,  odlično je povezan javnim prevozom  sa centrom grada. Sobe su  1/2 i  1/3 opremljene kupatilom, fenom za kosu, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Sve sobe imaju funkcionalno uređen enterijer. Sadrže TV i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima foaje i bar. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Tristar 3* olympik.cz/cz/tristar/ smešten svega 3,7 km od centra, nalazi u rezidencijalnoj četvrti Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe u hotelu Olympik Tristar imaju mini-bar, satelitsku televiziju, sef i kupatilo.

Hotel Amedia Express 3* wyndhamhotels.com/trademark smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. U ponudi ima tihe klimatizovane sobe, bar i besplatan bežični internet. Sobe su  1/2 i  1/2+1 (fotelja na rasklapanje) opremljene kupatilom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. 

Hotel Olympik Congress 4* www.olympik.cz/en/congress/ Hotel se nalazi u blizini metro stanice, odakle se do centra Praga može stići za 10 – tak minuta. Sobe su 1/2 i 1/3 i poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, kupatilo, fen. Sa viših spratova hotela pruža se pogled na Praški dvorac. Doručak je na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

VAŽNE NAPOMENE:
- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
- Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Malo je gradova na starom kontinentu koji se po svojoj lepoti mogu meriti sa Pragom. Ovaj prekrasni grad iz bajke u...
Prag Putovanje u Zlatni Grad
Prag: jedan od najlepših gradova Evrope i prestonica piva Za Prag kažu da je jedan od najlepših...
Prag Najlepši grad Evrope
Na samo 150 kilometara od Praga stanuje saksonska princeza, koja će vas očarati svojom baroknom lepotom....
Drezden - pepeljuga na Elbi
Upoznajte zlatno srce Evrope. Grad stotinu tornjeva, koji je svojom obrazovnom snagom privukao Nikolu Teslu, lepotom...
Prag Zlatni grad Evrope i svetska prestonica piva
  Prag je omiljeni grad mnogih turista. Njegovim ulicama tokom cele godine videćete mnogo turista iz...
Prag putovanje, šta obići?

 

 

 

Pozovite