Rim Putovanje 2024 Autobusom

Rim Putovanje Aranžmani 2024

Rim Autobusom Putovanje

 

Grad neispričanih priča. Putovanje Rim 2024 je nezaobilazno mesto kao i prvo mesto na koje pomislite kada pomenete Italiju.

Ovo mesto prepuno veličanstvenih građevina koje datiraju hiljadama godina unazad, Rimljani sa ponosom dele sa pridošlim turistima.

Jedno od nezaobilaznih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi. Legenda kaže da vam ova fontana ispunjava želju da se iznova vraćate u ovaj nezaboravni grad. Jedna od asocijacija na Rim jeste i večni div, Koloseum, koji datira iz prvog veka nove ere. Prošetajte prelepim trgovima poput: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori... Putovanje Rim 2024

Ukoliko ste u potrazi na Google pretraživaču „Šta videti u Rimu za jedan dan?“ na samom početku ćemo vam reći dobru staru poslovicu „Rim nije podignut za jedan dan“.


Shodno, u vezi sa ovom izjavom predlažemo vam da ne očekujete obilazak za jedan dan, ali već za par dana možete malo detaljnije da se upoznate sa njegovim glavnim atrakcijama. Koji god da ste način izabrali za posetu Rimu, sigurni smo da ćete uživati kako u klasičnim turističkim rutama tako i u individualnim šetnjama kroz ulice centralnog dela Rima.

Rim Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

/€

Rim Dan Zaljubljenih 2024
Sa fakultativnom posetom: Tivoli, outlet Castel Romano ,Vatikan i Antički Rim (Coloseum i forumi)
U PRIPREMI...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Rim Putovanje 2024 Autobusom

/€

Rim Putovanje
Putovanje Rim sa fakultativnom posetama Tivoli, Antički Rim
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Rim Osmi Mart 2024 Autobusom

/€

Rim Osmi Mart 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Prvi Maj 3 noći Autobusom

/€

Rim Prvi Maj 3 noći 2024
Program u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Rim Dan Primirja 2024 Autobusom

/€

Rim Dan Primirja 2024
u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Firenca Osmi Mart 2024 Autobusom

/€

Rim Firenca Osmi Mart 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Firenca Putovanje 2024 Autobusom

/€

Rim Firenca Putovanje
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Napulj Putovanje 2024 Autobusom

/€

Rim Napulj Putovanje 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Rim Prvi Maj 2024
Program u pripremi...
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rim Napulj Sorento Kapri Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Rim Napulj Sorento Kapri Prvi Maj 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Firenca Dan Primirja 2024 Autobusom

/€

Rim Firenca Dan Primirja 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Rim Nova Godina 2024 Autobusom

/€

Rim Nova Godina 2024
sa fakultativnim obilascima Vatikana, Colosseuma, boemske četvrti Trastevere, Tivolija i Outleta Castel Romano
u pripremi...
Bus Autobusom

Koloseum – nezaobilazna stanica

Možda je i prva asocijacija na Rim upravo ova rimska građevina, koja je za svakog turistu glavna stanica. Statistika pokazuje da Koloseum u Rumu godišnje poseti oko 4 miliona turista, pa zašto ne biste i vi?
Ime je dobio po kolosalnoj statui cara Nerona koja je i napravljena ispred njega, a građevina je izuzetno velika i imala je kapacitet od oko 50.000 sedećih i oko 100.000 stajaćih mesta.


Publika je na ovom mestu uživala u gladijatorskim borbama, ali i impozantnim pomorskim bitkama i to sa pravim brodovima. U tim momentima arena je bila u potpunosti ispunjena vodom, kako kažu istorijske činjenice.


Rimski Forum – sedište rimske civilizacije

Upravo su najznačajniji spomenici nekadašnjeg Rima na ovom mestu jer jer Forum, prema dostupnim istorijskim činjenicama, bio središte ne samo političkog već i kulturnog ali i religioznog života snažne rimske civilizacije.  U današnje vreme od Rimskog foruma i nije nešto previše sačuvano, ali ćete jasno moći da vidite delove tri slavoluka - Avgustov, Titov i Septimija Severa, kao i delove hramova.


Pantenon – Hram svih bogova

Danas Pantenon se koristi kao hrišćanska crkva, ulaz je slobodan a kada ugledate ovu građevinu i svojevrsno remek – delo nećete verovati da je stara gotovo pa 2.000 godina. Impozantna građevina je i dalje fantastično očuvana i to uprkos raznim pljačkama, zemljotresima pa i brojnim ratovima koji su se oko nje vodili. Objekat je podignut oko 125. godine tokom vladavine cara Hadriana i to kao hram za dvanaest rimskih bogova i to baš na mestu prethodnog hrama iz 27. godine pre naše ere.


Kako ne posetiti Vatikan?

Zaista je poseta Rimu jedinstvena i neizostavna prilika, da se poseti i najmanja nezavisna država na svetu. Tamo ćete osim Bazilike Svetog Petra i Trga Svetog Petra posetiti i bogate muzeje čiji obilazak uključuje i Sikstinsku kapelu. Dakle, obilazak Vatikana ni u kom slučaju nemojte propustiti ako vas put nanese.

Španske stepenice u Rimu

Ove stepenice imaju tu privilegiju da povezuju jedan od najlepših trgova (Španski) kao i crkvu Trinita dei Monti. Španske stepenice sa svojim baroknim stilom kao i jedinstvenim dizajnom ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, a trenutno su jedno od najpopularnijih mesta za okupljanje. Španske stepenice su tokom čitave godine, bez obzira na godišnje doba, prepune turista iz svih krajeva sveta. One su u 2014. godini proglašene za najskuplju znamenitost u Italiji.


Trg cveća u Italiji – od livade do lepote

Nekada je Trg cveća bio livada i tada je i dobio ovo ime u srednjem veku. Međutim, njegov razvoj kreće tek u 15. veku, a ovo je jedan od retkih trgova na kome se ne nalazi ni jedna jedina crkva.
Trg je nekada bilo mesto gde je katolička crkva izvršavala kazne bičevanja, a upravo je na ovom trgu živ spaljen filozof Đordano Bruno od strane inkvizicije.

 

Rim Putovanje 2024

Rim Colosseum 2024

 
Da li ste znali? 1.    Rim ima preko 1000 crkava, I blizu 300 fontana. Najpoznatija crkva je...
Rim Zanimljivosti
Sa razlogom nosi mnoge epitete.. Vecni grad, grad sa hiljadu crkava,papski grad, grad ljubavi… ipak svi...
Hronologija Istorija Rima
Zašto morate posetiti Rim? Rim je glavni grad jedne od najmoćnijih drevnih imperija na svetu. Ovo je...
Šta videti u Rimu?

 

 

Pozovite