Putovanje Đenova 2024

sa fakultativnim obilascima Cinque terre - Porotfino - Rapalo - Santa Margarita 

autobuski prevoz / hotelski smeštaj

5 dana / 2 noćenja

/€

 

Čarobna sela Italije - Cinque Terre vas čekaju ovog proleća na našem vikend putovanju po veoma povoljnim cenama uz obilaske Đenove Portofina, Rapala i Santa Margarite.  

 U PRIPREMI...

Termin  putovanja

Cena aranžmana

SPECIJALNA PONUDA

/

/

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. Tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u Đenovi ili okolini u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba ima tuš /wc)
- Razgledanje prema programu putovanja,
- Usluga predstavnika agencije-vodiča,
- Troškove realizacije programa


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) - u hotelima sa 2* i 3*- 2eura/noćenju, 4* - 3 eura/noćenju
- Putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eura
- Fakultativne izlete:
– Cinque Terre -35 eura/deca 20 eura
- Izlet Rapalo -Santa Margarita-Portofino - sa povratnom kartom za brodić do Portofina 30 evra,/deca 20 evra

 

Božanstvena luka u Italiji koja krasi predivno Ligurijsko more, a u kojoj su svetlost današnjeg sveta prvi put ugledali Nikola Paganini i Kristofer Kolumbo. Ukoliko ste se odlučili na put u Đenovu naša je preporuka da se prošetate ovom starom lukom koja je puno sadržaja i da bacite pogled na njene raskošne palate. 
U trenutku kada kročite u Đenovu shvatite da ste na sjajnom mestu u kome se ima šta videti.


Kraljevska palata u Đenovi

Ovo je palata koja je izgrađena početkom 17. veka, a prema podacima u njoj je boravila porodica Savoja u trenutku kada je posećivala Đenovu. Kraljevska palata u Đenovi jedna je od građevina koja mora da se poseti, a danas ona je muzej u kojem možete da vidite i kraljevski tron.
Ono što je fascinantno jeste i prostorija ispunjena ogledalima, a nije ni čudo što je baš Luj XIV zahtevao da se u Versaju napravi ovakva odaja.


Duždeva Palata u Đenovi

Među prvim odgovorima kada na internetu ukucate „Šta videti u Đenovi“ jeste i Duždeva Palata koja je nekadašnja rezidencija Duždeva iz Đenove, a nalazi se na Trgu Ferari. Danas je ovo veoma popularan muzej džeza, ali se nalazi i arhiva, restorani, razne radnje, galerija kao i knjižara. U blizini ove palate nalazi se i pijaca Mateoti gde možete jesti zaista dobro, obilno a pritom i jeftino.


Kuća Kristofera Kolumba u Đenovi

Ovo je jedno od top 10 mesta koja morate da posetite na svom putovanju, a kuća čuvenog Kolumba je ustvari bila i spaljena. Upravo je na tom istom mestu gde je ona bila sagrađena replika slična onoj iz 17. veka, a danas je ona muzej.


Nekoliko gradskih kapija krase Đenovi, a jedna od njih je i ona pod nazivom Porta Soprana koja se nalazi u samom centru grada. Upravo je pored te čuvene kapije i kuća Kristofera Kolumba, tako da ćete je i lako naći. Takođe, u neposrednoj blizini su i ostali manastira Svetog Andrije tako da je preporuka da i ovo mesto posetite.


Katedrala Svetog Lorenca krije veliku riznicu

U trenutku vaše šetnje Đenovom preporuka je da se spustite ka staroj luci i posetite pomenutu katedralu pa i otkrijete ogromnu riznicu u njoj.


Katedrala Svetog Lorenca se veoma lako prepoznaje, sva je od mermera u crno – beloj boji, a upravo je ovakav tip gradnje bio i specifičan u Firenci i Sijeni. Osveštana je 1118. godine, a izgrađena u gotičkom stilu i kraje je stubovi kao i statue lavova.


Sama unutrašnjost katedrale ukrašena je slikom Strašnog suda koja je nastala u 14. veku, a nju je naslikao za sada nepoznati vizantijski slikar.


Upravo se u ovoj katedrali nalazi bomba iz Drugog svetskog rada, a ona je neaktivirana i njome je upravo pogođena crkva tokom sukoba.


Muzej blaga u Đenovi

Još jedan odgovor na pitanje “Šta posetiti u Đenovi?” jeste i muzej blaga koji je danas jedinstveni čuvar relikvija, tačnije svega onoga što se tada tvrdilo da je relikvija. Upravo se u ovom muzeju čuva posuda za koju se smatra da je Sveti gral, tačnije srebrni tanjih na kojem je Saloma iznela glavu Svetog Jovana Krstitelja nakon što je i on pogubljen.


Postoji verovanje da se upravo u ovom muzeju blaga nalazi i delić krsta za koji se veruje da je na njemu razapet Isus Hristos.

 

 

1.DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 16:00, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN - ĐENOVA
Dolazak u Đenovu u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Obilazak grada sa vodičem: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama djenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobede, stara luka, Kraljevska palata… Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN - ĐENOVA – PORTOFINO - RAPALO - SANTA MARGARITA – ĐENOVA
Doručak. Odlazak na celodnevni izlet do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića: Portofino, Rapalo i Santa Margarita. Obilazak i slobodno vreme u jednom od najčuvenijih mondenskih letovališta u Italiji-RAPALU. Zatim odlazak brodom iz Santa Margarite do Portofina koji se nalazi usred maslinjaka, vinograda i čempresa...nekadašnji ribarski gradić koji je tokom srednjeg veka bio sedište đenovljanske trgovačke flote. Krajem 19. veka u Portofino dolaze bogati industrijalci koji ovom gradiću daju svoj pečat u vidu luksuznih vila i građevina. Obilazak srednjovekovne crkve San Đorđo i odlazak do istoimenog zamka. Ukoliko produžimo živopisnom stazom ka južnom vrhu ugledaćemo simbol grada svetionik Punto Kapo sa kojeg se pruža pogled na zaliv. Povratak u Đenovu. Noćenje.

4.DAN - ĐENOVA – CINQUE TERRE – ĐENOVA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre- Nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO- a. Polazak autobusom za Levanto odakle kreće voz koji povezuje svih pet mesta. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme. Obilazak sela, u kasnim poslepodnevnim satima povratak vozom u Levanto, a zatim autobusom polazak za Srbiju.

5.DAN- BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

 

 

 

Cinque terre putovanje 2024

Cinque terre Đenova  autobusom

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:


Hotel Tower Genova Airport 4* towergenova.ideahotel.it/ nalazi se u blizini aerodroma u Đenovi. Od istorijskog centra grada je udaljen 6km. Kapaciteta je 283 prostrane sobe koje sadrže  tv, telefon, centralno grejanje, fen, mini bar. Doručak je kontinentalni.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U ITALIJU: mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

VAŽNE NAPOMENE:
• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

 

 

 
Zašto treba da posetite Đenovu? Luka Đenova je najprometnija morska luka u Italiji, pa je i sam grad...
Šta videti u Đenovi?
Zašto treba posetiti Milano? Milano je čaroban grad, koji je dom jedne od najvećih i...
Šta videti u Milanu?
Luka Italija: Stari grad-država   Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače...
Luka Italija: Stari grad-država
Zašto da posetite Livorno Sigurno ste čuli za luku Livorno u Italiji. Ali jeste li znali da su je...
Zašto da posetite Livorno
Cinque Terre putovanje Jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji svakako je oblast poznata kao Cinque Terre....
Putovanje u Cinque Terre
Upoznajte banju Montekatini   Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske...
Upoznajte banju Montekatini
Bez obzira na to koliko se budete pripremali, čitali, gledali putopise o Siciliji, ona će vas, sa prvom posetom,...
Letovanje na Siciliji

 

 

 

Pozovite