Istanbul Putovanje 2023 Aranžmani

Putovanje Istanbul Povoljno

Istanbul 2023 ponude

 

Istanbul Putovanje 2023 - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. 

Istanbul Putovanje je mesto na kome se vekovima unazad pričaju najuzbudljivije priče o ljubavi, velikim osvajanjima i borbama. Na mestu gde se spajaju istok i zapad, sačuvani su koreni daleke istorije, tradicija se prenosi sa kolena na koleno i čuvaju se tajne i legende protkane burnom prošlošću od zaborava. Idealan za ljubitelje dobre zabave, one koji vole da kupuju, ali i one koji bi još malo da uče i saznaju nešto novo o ovom gradu.


Istanbul Dan Zaljubljenih 2023 Autobusom

129€

Istanbul Dan Zaljubljenih 2023
Putovanje Istanbul autobusom februar 2023
14.02.2023 - 19.02.2023
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Istanbul Osmi Mart 2023 Autobusom

/€

Istanbul Osmi Mart 2023
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Istanbul Uskrs 2023 Autobusom

/€

Istanbul Uskrs 2023
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Istanbul Prvi Maj 2023 Autobusom

/€

Istanbul Prvi Maj 2023
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Istanbul Jesen 2023 Autobusom

/€

Istanbul Jesen 2023
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Istanbul Dan Primirja 2023 Autobusom

/€

Istanbul Dan Primirja 2023
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Istanbul 1 Noćenje 2023 Autobusom

/€

Istanbul 1 Noćenje 2023
Program u pripremi...
Kalendar 4 dana / 1 noći
Bus Autobusom
Istanbul Nova Godina 2024 Autobusom

/€

Istanbul Nova Godina
Program u pripremi...
Bus Autobusom

Istanbul Putovanje 2023

 


Simboli Istanbula – dah kulture i veličanstvene lepote


Istanbul Putovanje je grad burne i vekovne tradicije, sedište kulture i tradicije. Veliki broj istraživačkih instituta i biblioteka smeštenih u Istanbulu privući će pažnju najpre svojim izgledom. Težeći da očuva istoriju ovog grada, mala, specijalizovana biblioteka Koprulu sadrži knjige ranih osmanskih štamparija i rukom pisana dela stara više od 1.000 godina.


Ne smeju se zanemariti ni preskočiti u obilasku Aja Sofija, veličanstvena građevina impozantnog izgleda i specifičnog dizajna koja je izgrađena za samo pet godina. Iako je izgrađena pre više od 1500 godina, ova džamija (nekada pravoslavna, a zatim i katolička crkva) sa sobom nosi brojne legende koje privlače turiste. Jedan od stubova Aja Sofije (Stub suza) može da ispuni želju svakome ko u šupljinu ovog stuba stavi prst i okrene ga za 360 stepeni. Prema legendi, ovaj stub ima i isceliteljske moći. Aja Sofija je, kao i mnoge druge gradske džamije, palate i spomenici, sadrže muzeje. Zbog toga, ne treba propustiti ni obilazak Plave džamije, ikone turske kulture i arhitekture. Iako se popularno naziva Plavom džamijom zbog dominantnosti plave boje u svom enterijeru, ova džamija se zove Sultanahmet Camii, odnosno Džamija sultana Ahmeda koji nikada nije doživeo završetak njene gradnje.


Za dobru kupovinu - Kapali Čaršija


U vreme Otomanskog carstva, Kapali čaršija bila je centralno mesto na kome se odvijala trgovina, a danas predstavlja jedno od najvećih mesta na kome se susreću ponuda i tražnja. Sa preko 3000 prodavnica smeštenih u preko šezdeset ulica, Kapali čaršija danas predstavlja najpoznatije mesto kojim se svako, ko na ovu pijacu dođe, oduševi. Od igle do lokomotive, ovde možete naći nakit, pasmine, kožu, tašne i garderobu. Nadmetanje za što nižu cenu (cenkanje) je posebno interesantno jer je realna cena uvek bar upola niža od one koju trgovci kažu. Kada se od svega toga umorite, u uskim uličicama Kapali Čaršije možete uživati u specijalitetima turske kuhinje (Doner Kebab, kefte, mantije), popiti kafu ili čaj i zasladiti se baklavom, alvom ili ratlukom.


Krstarenje Bosforom – plovite granicom Istoka i Zapada


U zavisnosti od toga koliko želite da uživate i sa kim posećujete Istanbul, krstarenje Bosforom je uvek pravi izbor. Možete ga doživeti kao romantično ili uzbudljivo, ali svakako nezaboravno iskustvo. Na mestu gde je Bosfor najuži, posmatraćete Evropu i Aziju dok uzburkano more meša mirise dve kulture. Najznačajnije znamenitosti Istanbula - Topkapi palata, Aja Sofija, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata – posmatrane sa mora dodatno doprinose lepoti Istanbula čineći da on bude osunčan najtoplijim sunčevim zracima i istakne svoju veličanstvenost.

 
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. I to je dovoljan razlog da ga posetite. A tih razloga ima još....
Grad Istanbul, poznat je i kao Carigrad, Stambol ili Stambul.

 

 

Pozovite