Prag Putovanje 2024 Autobusom

Prag Putovanje Povoljno

 

Prag Putovanje Aranžmani

 

Prag Putovanje 2024 – moderna evropska metropola, ušuškana u lavirint kaldrmisanih ulica i skirvenih dvorišta koje vas uvek dozivaju da istražite malo dalje dok astronomoski sat otkucava. Na putovanju kroz Prag svakako nemojte propustiti da uživate u pogledu sa Karlovog mosta, probate čuvene praške kobasice i češko pivo. Uživaćete u krstarenju Vltavom, obilasku bajkovitih Karlovih Vari i baroknom Drezdenu. Obećavamo nezaboravno putovanje i pregršt prelepih uspomena koje ćete poneti sa ove destinacije...

 

Nova Godina Prag

139€

Nova Godina Prag 2024
Prag sa fakultativnim obilaskom Drezdena i Karlovih Vari
01.01.2024-06.01.2024
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Dan Zaljubljenih Prag

139€

Dan Zaljubljenih Prag 2024
Prag sa fakultativnim obilaskom Drezdena i Karlovih Vari
14.02.2024- 19.02.2024.
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Osmi Mart Prag Bus 3 noći

139€

Osmi Mart Prag 2024 3 noćenja
Prag sa fakultativnim obilaskom Drezdena i Karlovih Vari
06.03.2024-11.03.2024.
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Osmi Mart Prag Jeftino

/€

Osmi Mart Prag 2024 2 noćenja
U Pripremi...
Bus Autobusom
Dan Primirja Prag

/€

Dan Primirja Prag 2024
U PRIPREMI...
Kalendar 6 dana / 3 noćenja
Bus Autobusom
Prag Putovanje Povoljno

/€

Prag Putovanje 2024
SA FAKULTATIVNOM POSETOM DREZDENU I KARLOVIM VARIMA
Kalendar 6 dana / 3 noćenja
Bus Autobusom

 

Zašto je Prag grad iz bajke?


Kako je Prag sačuvan?

Prag je osnovan u 9. veku, današnji izgled dobija u 14. Dok šetate njegovim ulicama i tesnim sokacima, imate utisak da je ovde vreme stalo. Lako se možete transponovati u priču o Faustu ili zamisliti sve detalje izgradnje Karlovog mosta, budući da je sve oko vas autentično. Koliko su se vlasti u Češkoj potrudile da sačuvaju izgled svog grada, govore i zakoni koji ne dozvoljavaju satelitske antene na krovovima kuća niti promenu izgleda drvenih  prozora. Legenda kaže da je Hitler toliko bio fasciniran njegovim izgledom da je zabranio njegovo bombardovanje. Time se objašnjava činjenica da je grad ostao sačuvan tokom svih ratova.


Prag je grad iz bajke

Prvi utisak na vas će svakako ostaviti dvorac koji se smatra najvećim na svetu. Gde god ste pozicionirani u gradu, imate pogled na ovo fascinantno zdanje zbog koga ćete se osećati kao da ste u bajci. Praški hrad (Hradčani) je zamak čije zidine počinju da se grade u 14.veku i danas ova impresivna građevina u pretežno gotskom stilu predstavlja rezidenciju češkog vladara.


U blizini dvorca se nalazi Zlatna ulica, sa autentičnim šarenim kućicama iz 16. veka. U jednoj od njih  je nekada živeo i Franc Kafka. Veruje se da je ovde Faust prodao dušu đavolu kako bi stekao svoje znanje. Kada krenete da se spuštate sa Hradčanskog brda na kome se dvorac nalazi, zamirisaće prvi put njihov kolač dimnjak, koji neizostavno morate probati. Odavde imate fenomenalan pogled na Karlov most i ceo grad smešten na Vltavi. Onda ćete saznati i zašto ovaj grad zovu Grad sa hiljadu tornjeva.


Karlov most se u početku zvao Kameni i sve do 1841. bio jedini most na Vltavi. Most dekoriše 30 baroknih statua, tačnije njihovih replika, budući da se originali čuvaju u Nacionalnom muzeju. Najznačajnija je statua svetog Jovana iz Nepomuka, nacionalnog sveca Češke.Na mostu možete uživati u muzici lokalnih svirača ili videti ručne radove ovdašnjih umetnika.


Najznačajniji gradski trg je Starogradski, a na njemu je najveća atrakcija svakako Astronomski sat. Montiran je 1410. godine i na svaki puni sat se prozori na njemu otvaraju i izlaze figure Isusa i 12 apostola.


Savremene prilike u Pragu

Fasciniraće vas inovativnost savremenih umetnika. Zanimljiva je Plešuća zgrada koja je neobična simbioza dve zgrade. One zbog zanimljivog arhitektonskog rešenja izgledaju kao da plešu. Obavezno posetite Muzej Franca Kafke. Jedan od najznačajnijih pisaca, neobične i hermetične misli, rođen je ovde i muzej u potpunosti odražava njegovu umetnost. Konzervativci će se zapanjiti satiričnom porukom statua koje se nalaze ispred njega. A za one radoznale, u ovom gradu  su i Muzej seksualnih pomagala i Muzej sprava za mučenje iz srednjeg veka. Lenonov zid je nastao 80-ih godina prošlog veka i uvek je atraktivan turistima.  U pitanju je zid ispisan šarenolikim grafitima i posvećen je umetniku  Džonu Lenonu koji Prag nikada nije posetio.


Pivo i kolenica

Ma koliko vaše oči i duša budu uživali, nemojte potceniti gastronomsku ponudu Praga. Njihovo pivo jeste najbolje na svetu,  a kolenica je vrsta mesa kome niko ne može odoleti. Pronađite svoju pivnicu, opustite se i uživajte posle duge šetnje. Živeli!

 

Prag Putovanje 2024

Prag Putovanje autobusom 2024

 

 

 
Malo je gradova na starom kontinentu koji se po svojoj lepoti mogu meriti sa Pragom. Ovaj prekrasni grad iz bajke u...
Prag Putovanje u Zlatni Grad
Prag: jedan od najlepših gradova Evrope i prestonica piva Za Prag kažu da je jedan od najlepših...
Prag Najlepši grad Evrope
Na samo 150 kilometara od Praga stanuje saksonska princeza, koja će vas očarati svojom baroknom lepotom....
Drezden - pepeljuga na Elbi
Upoznajte zlatno srce Evrope. Grad stotinu tornjeva, koji je svojom obrazovnom snagom privukao Nikolu Teslu, lepotom...
Prag Zlatni grad Evrope i svetska prestonica piva
  Prag je omiljeni grad mnogih turista. Njegovim ulicama tokom cele godine videćete mnogo turista iz...
Prag putovanje, šta obići?

 

 

Pozovite