Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre Prvi maj 2024

Sa fakultativnim obilascima Cinque Terre, ostrvo Elba i Livorno

6 dana / 3 noći autobusom

 

199€

 

(Lido di Camaiore Prvi maj 2024) Cinque terre čine pet  živopisnih sela u Ligurijskoj oblasti na zapadnoj obali Italije koja datiraju iz srednjeg veka, smeštena su  na strmoj na litici iznad mora, posetioci ovog okruga biće fascinirani lepotom sela gde je prirodno okruženje protkano vinogradima, maslinjacima, voćnjacima citrusa,uskim stazama. Monterosso, Riomaggiore, Veranazza, Manarola, Corniglia svako sa svojom autentičnom pričom koju ćemo podeliti sa vama.

 

 

 

 

Termini putovanja

Cena aranžmana

Pomo Cena

29.04 - 04.05.2024.

239€

199€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40 % prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u hotelu 3* Lido di Camaiore u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanje prema programu putovanja
- Usluga predstavnika agencije - vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Individualne troškove putnika,
- Doplata za 1/1 sobu- 80 evra

- Fakultativne izlete:
- Cinque Terre 50 evra / deca do 12 godina 25 evra
- Ostrvo Elba 60 evra / deca do 12 godina 35 evra
- Livorno 15 evra / deca do 12 godina 10 evra

 

 

1. DAN – BEOGRAD 
(Lido di Camaiore Prvi maj 2024) Sastanak putnika u Beogradu, na parkingu Sava Centra, (savska strana), u 16:00h, polazak za Lido di Camaiore u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN – LIDO DI CAMAIORE
(Lido di Camaiore Prvi maj 2024) Dolazak u Lido di Camaiore u prepodnevnim satima. Lido di Camaiore, grad koji se nalazi na obali Tirenskog mora, na samo 6 kilometara od poznatog italijanskog letovališta Viareggio. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, upoznavanje ovog gradića sa turističkim vodičem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – LIDO DI CAMAIORE – CINQUE TERRE – LIDO DI CAMAIORE (fakultativno)
(Lido di Camaiore Prvi maj 2024) Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet Cinque Terre, Nacionalni park u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO - a. Polazak autobusom za La Speziu, odakle kreće voz koji povezuje svih pet mesta. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme. Obilazak sela, u kasnim poslepodnevnim satima povratak vozom u La Speziu, a zatim povratak u Lido di Camaiore. Noćenje. 

4. DAN – LIDO DI CAMAIORE – OSTRVO ELBA – LIDO DI CAMAIORE (fakultativno)
Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet do ostrva Elba, jedno od najvećih ostrva u Italiji, posle Sicilije i Sardinije. Pripada toskanskom arhipelagu, koji je proglašen za Nacionalni park. Ovo ostrvo se prostire na površini od 223 kvadratnih kilometara i poseduje svoju obalu dužine od 150 kilometara. Na ostrvu živi oko 32. 000 stanovnika. Nalazi se 50 kilometara istočno od Korzike, rodnog mesta Napoleona Bonaparte. Samo ostrvo Elba poznato je i kao Napoleonovo ostrvo, jer je čuveni vojskovođa na ovom ostrvu proveo trista dana svog izgnanstva. Po dolasku u Piombino, ukrcavanje na trajekt i vožnja od sat vremena do Elbe. Poseta gradu Portoferraio-u i obilazak administrativnih zgrada, koje je lično Napoleon uredio, a koje se nalaze između Forte Stele i Forte Falcone, gradske kuće, koja je po dolasku Napoleona postala njegova prva rezidencija. Nakon toga ćemo videti i njegovu drugu rezidenciju, vilu Mulini, koja je danas muzej. Ostrvo Elba je poznato i po svojim mondenskim letovalištima kao što su: Marciana Marina, Porto Azzurro i Rio Marina. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. U dogovoreno vreme polazak za Piombino i Lido di Camaiore. Noćenje.  

5. DAN – LIDO DI CAMAIORE – LIVORNO – BEOGRAD (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje kofera u autobus, slobodno vreme do planiranog polaska za Srbiju ili mogućnost fakultativnog izleta do Livorna, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno plove mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada: Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka,  Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ove četvrti proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Nakon izleta polazak za Srbiju. Sledi noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

 

Putovanje Cinque Terre Đenova Prvi Maj 2024

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Bacco 3* bacco-hotel.de/
Nalazi se u centru, na samom trgu, 20m od mora. Doručak je švedski sto (samoposluženje). Svaka soba poseduje kupatlo, TV, WiFi, sef.

Hotel La Vela 3*  hotel-lavelaversilia.it/en

Hotel La Vela se nalazi na samoj obali mora u Lido di Kamajoreu i nudi klimatizovane sobe sa satelitskom televizijom i balkonom. Poseduje restoran u kome se služe jela lokalne kuhinje i besplatan WIFi. Sobe imaju popločane/drvene podove, sef i mini-bar, privatno kupatilo ima tuš i fen za kosu. Neke jedinice gledaju na more ili planine.  Hotel poseduje samo sobe sa bračnim ležajem.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.2023. do 01.10.2024., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 2 od 08.04.2024
EG-21/2024

 

 
Emilija-Romanja je jedna od dvadeset regija Italije koja poslednjih nekoliko godina postaje sve zanimljivija...
Emilia-Romanja Italija koju tek treba otkriti
Rimini – grad najboljih plaža Ovaj lepi primorski grad na ušću reke Marekje u Jadransko more...
Rimini i Ravena dve blistave perle oblasti Romanja
Bogata i očaravajuća, Bolonja je jedna od najbolje čuvanih italijanskih tajni. Za razliku od popularnih...
Bogata i očaravajuća Bolonja
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti

 

 

 

Pozovite