Rimini Putovanje 2024 Aranžmani

Rimini Autobusom Povoljno

Rimini putovanje 2024

 

FERARA - grad najlepših palata.To je grad bajkovite lepote i velikog broja znamenitosti, a najveći broj znamenitosti Ferrare datira iz 14.i 15. veka. Zaštitni znak ovog grada je bickl koji dominira kao prevozno sredstvo.

BOLONJA - glavni grad regije Emilia Romagna. Čuvena po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je, s obzirom na to da ima samo pola miliona stanovnika, veoma veliki i pri tom odlično očuvan. Bolonja se u Italiji smatra gastronomskom prestonicom, a špageti bolonjeze i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u celom svetu. U Bolonji se danas nalaze neki od najpoznatijih fakulteta u Italiji, kao i najstariji univerzitet u Evropi, osnovan u 11. veku.

RAVENA
 - Šarmantan grad koga zovu evropska prestonica mozaika! Upravo u ovom gradu je poslednje godine života proveo Dante Aligijeri, gde je i sahranjen.

SAN MARINO
 - Republika San Marino je jedna od najmanjih država u Evropi. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano...

Putovanje Rimini 2024 Autobusom

Rimini Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

139€

Rimini Dan Zaljubljenih 2024
Sa fakultativnim obilascima Ferara - Bolonja - San Marino - Ravena
14.02.2024-18.02.2024
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rimini Osmi Mart 2024 Autobusom

139€

Rimini Osmi Mart 2024
Rimini Sa obilascima Ferara - Bolonja - San Marino - Ravena
047.03.2024-11.03.2024.
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rimini Prvi Maj 2024 Aranžman

/€

Rimini Prvi Maj 2 noći
Sa fakultativnim obilascima Ferara - Bolonja - San Marino - Ravena
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rimini Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Rimini Prvi Maj 2024 3 noći
Sa fakultativnim obilascima Bolonja - San Marino - Ravena - Urbino - Gradara
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Putovanje Rimini Uskrs 2024 Aranžman

/€

Putovanje Rimini Uskrs 2024
Sa fakultativnim obilascima Ferara - Bolonja - San Marino - Ravena
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rimini putovanje Povoljno Dan Primirja

/€

RImini Dan Primirja 2024
Rimini Sa obilascima Ferara - Bolonja - San Marino - Ravena
u pripremi...
Kalendar 5 dana / 2 noćenja
Bus Autobusom

Italijanski grad na obali Jadranskog mora, sa neverovatnom peščanom plažom od 15 kilometara i preko 1000 barova, Rimini predstavlja idealnu priliku za letovanje svih generacija. Ovo je grad idealan za letovanje za mlade jer nudi pregršt diskoteka, restorana, pabova i barova.


Ipak, on osim morske lepote i divne plaže nudi i veliki broj istorijskih znamenitosti i atrakcija, tako da će sigurni smo upotpuniti vaše letovanje u svakom pogledu.


S obzirom na sadržaje Rimini je popularna destinacija među turistima svih godišta.


Plaža La Marina – Rimini

Ovo je jedna od najpoznatijih plaža, ali smo sigurni da se nećete pokajati ni za drugi izbor, s obzirom na to da su plaže u Riminiju savršeno uređene, bezbedne i organizovane. Grad je poznat po peščanoj, dugoj plaži koja je i glavni adut Riminija kao letnje destinacije.


Bez obzira da li ste isplanirali porodično, prijateljsko ili ljubavno letovanje na plaži koja je dugačka čak 15 kilometara sigurni smo da ćete pronaći svoj kutak kao i jedinstvenu zabavu.


Bitno je i to što postoji takozvana free zona gde možete slobodno da raširite svoj peškir, a za one koji vole komfor postoji mogućnost da iznajme suncobrane i ležaljke tik uz more. Iako su „slobodne plaže“ uglavnom smeštene u blizini luke, vas niko ne može da spreči da na delu plaže koja je privatna postavite svoj peškir u blizini mora, da se okupate, sunčate, i da ne koristite sadržaje „beach bar-a“.


Zaista je veći deo priobalne linije Riminija privatizovan, a vama turisti se pruža mogućnost da uživate u brojnim sadržajima barova koji su tu smešteni. Svaki deo je dobro organizovan uz tuš, teren za sport na pesku, bar, a cena ležaljki se kreće oko 15 evra.


Plaža je izuzetno čista i sigurna kao i samo more, tako da je ovo jedna od top destinacija letovanja za porodice.
Nedaleko od Riminija nalaze se gradići sa bogatom istorijom, koje možete obići usput ukoliko planirate višednevni boravak u mestu.


Šta posetiti u Riminiju

Ovo je definitivno najveće ali i najposećenije letovalište u Italiji, a grad Rimini poseduje i mnoge znamenitosti koje je potrebno obići.


Prvi na spisku jeste Avgustov most koji se nalazi na reci Marekiji, a sastoji se od pet polukružnih lukova čija je širina oko osam metara.


Najstariji preživeli rimski slavoluk na svetu jeste Avgustova kapija koja je podignuta 27. godine pre nove ere, a kapija je građena jednostavnim stilom.


Ukoliko želite da vidite primer renesansne kulture predlažemo vam da posetite katedralu Malatesta koja potiče iz 14. ceka i jedan je od bitnijih spomenika i simbola Riminija. Ova crkva je pre par godina i temeljno obnovljena, a lokalno stanovništvo hram uglavnom naziva Duomo II.


Amfiteatar u Ruminiju nam datira iz 2. veka pre nove ere, a poznat je po tome što su se tu odigravale gladijatorske borbe, koje je prema procenama istoričara, pratilo oko 15.000 gledalaca. Upravo se na ovom mestu danas održavaju mnogobrojne kulturne manifestacije tokom čitave godine.


Ono što je takođe poželjno da posetite jeste i muzej minijatura koji sadrži najpoznatije građevine Italije, a kada prođete ceo muzej imaćete osećaj da ste obišli čitavu Italiju. Videćete Milansku katedralu, Koloseum, Arenu u Veroni, krivi toranj ali i mnoge druge simbole Italije.

 

Putovanje Rimini 2024 Autobusom

 
Emilija-Romanja je jedna od dvadeset regija Italije koja poslednjih nekoliko godina postaje sve zanimljivija...
Emilia-Romanja Italija koju tek treba otkriti
Rimini – grad najboljih plaža Ovaj lepi primorski grad na ušću reke Marekje u Jadransko more...
Rimini i Ravena dve blistave perle oblasti Romanja
Bogata i očaravajuća, Bolonja je jedna od najbolje čuvanih italijanskih tajni. Za razliku od popularnih...
Bogata i očaravajuća Bolonja
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti

 

 

Pozovite