Venecija Putovanje 2024 Severna Italija

Venecija Putovanje 2024 Aranžmani

Venecija 2024 Povoljno

 

VENECIJA PUTOVANJE  je grad kao nijedan drugi, bez obzira koliko puta ste je videli na fotografijama ili filmovima jedinstveni doživljaj imaćete samo uživo. Kanali umesto ulica gde voda treperi svuda,  prelepe palate i crkve koje oslikavaju vekove istorije kada je bila bogati trgovački centar između Evrope i Orenta. Izgubiti se u nekim od uskih uličica je deo upoznavanja i istraživanja ovog romantičnog grada ali svakako ćete svoje istraživanje završiti na trgu Sv. Marka gde turisti i meštani  okupljaju na kafi ili aperitivu. Uživajte u čarima kraljice Jadrana na putovanju za Severnu Italiju 2024 sa nama.

VENECIJA – Kraljica Jadrana. Venecija je u srednjem veku bila najvazniji grad na svetu i najvece trgovište Evrope. poznata kao dugogodišnja prestonica mletačke republike. Jedinstven grad na svetu, izgradjena na 118 ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica.

VERONA - Grad večne ljubavi, čuven po Šekspirovoj drami Romeo i Julija čija je tragična ljubav opisana u istoimenom delu…u ovom gradu umetnosti je sačuvano više od 50 crkava romanskog, gotskog i renesansnog stil...

VIĆENCA - Grad u kome je čuveni arhitekta Andrea Paladi ostavio svoj pečaa...

PADOVA - Univerzitetski grad u kom su svoj pečat ostavili cuveni umetnici poput Donatela, i Djota.

Venecija Putovanje 2024 Autobusom

Venecija Prvi Maj 2024 Autobusom

119€

Venecija Prvi Maj 2024
sa fakultativnom posetom Veneciji, Veroni, Sirmione i Padovi
29.04.2024-03.05.2024.
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Venecija Gardaland  2024 Autobusom

129€

Venecija Gardaland 2024
Sa fakultativmom posetom Veneciji,Gardalandu,Veroni i Sirmioneu
26.04. - 29.04.2024.
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Venecija Osmi Mart 2024 Autobusom

/€

Putovanje Severna Italija Venecija Osmi Mart 2024
Severna Italija sa fakultativnom posetom Veneciji, Veroni, Sirmione i Padovi
u pripremi...
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Venecija Dan Zaljubljenih 2025 Autobusom

/€

Venecija Dan Zaljubljenih
Sa fakultativnom posetom Veneciji, Veroni, Sirmione i Padovi
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Severna Italija izlet 2024

/€

Venecija karneval izlet 2024
sa fakultativnim obilaskom Venecije
Kalendar 3 dana / bez noćenja
Bus Autobusom
Severna Italija Putovanje Uskrs 2023

/€

Putovanje Severna Italija Venecija Uskrs 2024
Sa fakultativnom posetom Veneciji, Veroni, Sirmione i Padovi
/
Kalendar 5 dana / 2 noćenja
Bus Autobusom
Putovanje Severna Italija

/€

Putovanje Severna Italija 2024
Severna Italija sa fakultativnom posetom Veneciji, Veroni, Sirmione i Padovi
U PRIPREMI...
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Venecija 1 Noćenje 2024 Autobusom

/€

Venecija 1 Noćenje 2024
sa fakultativnom posetom Veneciji i Veroni
Bus Autobusom
Venecija Gardaland Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Venecija Gardaland Prvi Maj 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom

Venecija – grad koji tone

Jedan od najlepših gradoa na svetu, centar nekadašnje moćne Mletačke republike, grad-muzej, smešten je u severoistočnom delu Italije na Jadranskom moru. Grad poznat po svojim nogobrojnim kanalima, danas predstavlja upravno sedište pokrajine pod nazivom Veneto, kao i okruga koji se takođe naziva Venecija. Izgrađen je na 118 ostrvceta na mestu gde se Breneta uliva u Venecijansku lagunu, a ulice grada su zapravo kanali.


Upravo se dužinom tih kanala odnosno ulica nalaze palate i crkve od izuzetne istorijske vrednosti, pa je i cela Venecija spomenik pod zaštitom UNESKO Svetske baštine.


Hoteli u Veneciji

Bar hoteli ne manjkaju u Veneciji, a prema poslednjim podacima njih je oko 4.000. Većina njih ima predivne poglede na vodi, a zgrade u kojima su smeštene hotelske sobe su sa prelepom arhitekturom.


Za one koji tragaju za jeftinim smeštajem u Veneciji preporuka je da hotel potraže u gradu Mestre koji je na samo 4 kilometara od Venecije, a cene se razlikuju poprilično.


Najpoznatiji je hotel Danijeli koji se nalazi nedaleko od Duždeve palate, gde se snimao film Tajanstveni gospodin Ripli i gde cene noćenja mogu da budu poprilične. Međutim, jedno je sigurno, ni jedan turista nije ostao ravnodušan nakon boravka, i svi ga opisuju kao nezaboravno i nesvakidašnje hotelsko iskustvo.


Karneval u Veneciji - na trgovima, kanalima, sporednim ulicama, mostovima

Najpoznatija manifestacija u Veneciji svakako je karneval koji se uvek završava 40 dana pre katoličkog Uskrsa, tačnije na praznik Martedi Grasso.


Nakon svečanog otvaranja već narednog dana je repriza, a potom sledi i niz dešavanja kao što su povorka Marija koju čine 12 mladih devojaka iz Venecije, pa i let anđela, let orla... Takozvano krunisanje Marije izvodi se poslednjeg dana venecijanskog karnevala, a reč je o devojci koja je pobednica takmičenja za najlepšu devojku te godine. U tom trenutku posetioci mogu prisustvovati i činu teranja zlih duhova iz grada, kada se pale lutke, a slavlje se nastavlja do duboko u noć.


Ukoliko posetite Veneciju tokom karnevala uživaćete u zabavi koju vam mogu priuštiti mađioničari, ulični svirači, akrobate, a muzeji, crkve i palate su takođe otvorene sa svojim sadržajima.


Cene smeštaja tokom karnevala u Veneciji su više nego obično, ali su i hotelski kapaciteti prebukirani te na vreme razmislite i isplanirajte put u Veneciju za karneval.


Venecijanska maska – bitan detalj za istoriju

Nekima je prva asocijacija ne samo na Karneval već i na Venciju upravo maska prema kojoj stanovnici ovog grada imaju veliku sklonost. Ukoliko pitate lokalce za njih maske znače mogućnost da se slobodnije ponašaju ali i da načine iskorak iz svoje zone komfora i eventualno tako sakriveni uživaju u svojim strastima.


Obilazak Venecije počnite sa trga Svetog Marka

Upravo u svoj obilazak Venecije treba da krenete sa trga Svetog Marke, jer je on po svom položaju veoma blizu riva Skjavoni koja je i pristanište za sve brodove kojima dolaze turisti iz Lido di Jezola.


Ovo je, prema oceni turista, jedan od najlepših trgova ikada viđenih u svetu, a okružen je velelepnim zgradama Procuratie Vecchie, Ala Napoleonica i Procuratie nuove.


Spomenik koji uglavnom vidite na razglednici Venecije upravo je na ovom trgu, a u pitanju je krilati lav Svetog Marka i nalazi se u neposrednoj blizini crkve Svetog Marka.


Našim turistima će posebno biti zanimljiva crkva Santa Maria della salute koja je opisana u jednoj od najlepših srpskih ljubavnih pesama. Nikako ne propustite muzej Pegi Gugenhajm kad ste već ovde, a mostovi su impresivni koliko i sami kanali. Most Rialto i Most uzdaha su najpoznatiji u gradu, pa se prilikom vožnje gondolom obavestite o njima.


I za kraj, još jedna zanimljivost. Venecija je grad u kome nema javnih klupa i mesta za odmor. Ukoliko želite da odmorite noge, moraćete to da učinite u nekom kafiću. Najslavniji kafe je Florian koji je nedavno napunio 300 godina, ali ako tražite nešto sa povoljnijim cenama, prošetajte sporednim ulicama.

 

Venecija Putovanje 2024 Autobusom Severna Italija

Venecija Putovanje Autobusom 2024

 

 

Severna Italija Putovanje Autobusom

Severna Italija obilazak Verone

 

Sirmione putovanje vodi vas u jedno od najšarmantijih gradića na najvećem jezeru u Italiji. Nalazi se na...
Sirmione – Putovanje na jezero Garda
Možda o ovom gradu ne znate puno, ali putovanje u Padovu će vam otkriti još jedno sjajno mesto na severu...
Zašto da odaberete putovanje u Padovu
Putovanje u Veronu je popularno baš zbog Šekspirove drame „Romeo i Julija“, jer se u ovom...
Putovanje u Veronu u posetu Juliji
Venecija putovanje odvešće vas da vidite grad kakav ne postoji nigde u svetu i za koji su čuli gotovi svi...
Venecija – Putovanje kroz istoriju
Venecija romantična, istorijska, divna... Prelepe plutajuće palate od kamena okružene drevnom mrežom kanala. Evo...
Venecija putovanje - šta obići

 

 

Pozovite