Toskana 3 noći putovanje 2024

Sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luke - Siene - San Điminjana -

6 dana / 3 noći autobusom Toskana Putovanje

179€

FIRENCA - Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!

PIZA - Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU…ali tu je i čuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na “polju čuda”…

LUKA - Za ovaj grad se moze reći da je jedan od najlepših gradova regije Toskana.

SIENA - Poznata turistička destinacija u regiji Kjanti, poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina.

SAN ĐIMINJANO - Srednjovekovni grad koji je sačuvao duh 13. Veka i koga sa razlogom zovu “grad 100 tornjeva”

Putovanje Toskana 2024 Ponuda autobusom

 

 

Termini putovanja

Cena aranžmana

Specijalna ponuda

16.10. -21.10.2024. 239€ 179€
07.11.- 12.11.2024. Dan Primirja 239€ 179€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
- gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
- plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Dina (isti uslovi kao gotovina)
- preko računa uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/vodiča
- Troškove realizacije programa


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu, hotel 4* 1.60eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60 eura - isključivo na upit
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Firenca 30 eura/deca do 12 god. 15 eur (u cenu izleta uključen: prevoz do Firence, karte za tramvaj,usluga lokalnog vodiča i slušalice)
- Sijena i San Điminjano - 35 eura/deca do 12 god. 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
- Luka i Piza - 30 eura/deca do 12 god. 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)

Paket izleta 90€

Putovanje Toskana 2024 Ponuda autobusom

 

 

 

Toskana  2024

1. DAN - BEOGRAD

Dolazak u Montecatini Terme u prepodnevnim časovima. Ova banja proglašena 2021 godine jednom od deset najlepših banja u Evropi nalazi se u središtu prelepe Toskane jedne od 20 regija Italije. Po dolasku (opciona šetnja sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka) Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

2. DAN  MONTEKATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme u prepodnevnim Časovima. Ova banja proglašena 2021 godine jednom od deset najlepših banja u Evropi nalazi se u središtu prelepe Toskane jedne od 20 regija Italije. Po dolasku (opciona šetnja sa vodičem  radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka) Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. DAN - MONTEKATINI - SIENA - SAN ĐIMINJANO (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme  ili celodnevni fakultativni izlet u samo srce Toskane, u Sienu i San Djiminjano.  Dok se budemo vozili do Siene proci cemo pored oblasti Kjanti,  poznatoj po proizvodnji istoimenog vina.  Po dolasku u Sienu gradu koji je poznat po svojim kontradama koje imaju imana životinja, krećemo u  šetnju sa lokalnim vodičem: Bazilika San Domeniko, Piazza Salimbeni, Katedrala Duomo,Piazza  del Campo na kome se dva puta godišnje održava čuvena trka konja „Palio“. Nakon sto ste upoznali Sienu i čuli lepe priče lokalnog vodiča slobodno vreme. Nastavak izleta i  poseta srednjovekovnog gradića  San Điminjano  koji je sačuvao svoj istorijski duh. Po čemu je specifican i drugaciji ovaj gradić u dolinama cempresa? Po tome sto ga zovu “Grad tornjeva”, nekada ih je imao 72 a danas samo 14 kao pečat tog srednjevekovnog perioda. Razgledanje sa vodičem. Slobodno vreme i preporuka da obavezno probate gelato u gelateriji Dondoli. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje

4. DAN. - MONTECATINI TERME - PISA - LUCCA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Po dolasku  u Pizu obilazak sa vodičem: Piazza dei miracoli na kome se nalazi čuveni krivi toranj . Ovaj trg je pre svega jedna hrišćanska  simbolika sa katedralom, najvećom krstionicom Svetog Jovana u Italiji i grobljem Camposanto. Prošetaćemo i do starog grada, do reke Arno i obici Piazza  dei cavallieri. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane Luku.  Obilazak sa vodičem : Piazza Napoleone, Piazza San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija, i šetnju završavamo na Piazza del’Anfiteatru. Slobodno vreme do povratka u Montecatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

5. DAN - MONTECATINI TERME - FIRENZA (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni  obilazak renesansne prestonice toskane - Firence. Jedan od najlepših gradova u Italiji, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući  moćnoj bankarskoj porodici Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveća umetnička blaga sveta. Po dolasku u Vila konstancu tramvajem odlazimo u centar Firence gde počinjemo razgledanje grada sa  lokalnim vodičem. Krenućemo od Piazza Santa Maria Novele, Piazza della Signoria, katedrale Santa Maria del Fiore, krstionice i Đotovog zvonika do  Danteove rodne kuće, Ponte Vechio, Palazzo Uffici. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti i uživanje u gradu u kome se rodila renesansa.. U popodnevnim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju. 

6. DAN. – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Putovanje Toskana 2024 Ponuda autobusom 

 

Toskana 3 noći putovanje 2024

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

 

Naziv i opis smeštaja:

Hotel Montebello 3* hotelmontebello.it Hotel Montebello se nalazi na 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini. Sobe u hotelu Montebello su svetle i funkcionalne i sadrže satelitsku televiziju i klima-uređaj. Svaka soba uključuje kupatilo sa pločicama, opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom, a pojedine uključuju i balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Savona 3* bertinihotelgroup.it/savona_it.html
Nalazi se u srcu Montekatnija. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Hotel poseduje, snack bar, restoran. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. 

Hotel Albergo Paradiso 3* albergoparadiso.info
smešten je u banjskom gradu Montekatini Terme. Nudi 1/2 i 1/3 sobe opremljene TV-om i imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni i služi se na bazi švedskog stola.

Hotel Miramonti 3* habianihotels.com
Hotel Miramonti se nalazi na samo 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme i nudi besplatan parking. Svaka soba je klimatizovana i obuhvata sopstveni balkon. Sobe su svetle i moderne i imaju bele popločane podove i drveni nameštaj. Uključuju TV sa internacionalnim satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Piccadilly 3* - piccadillyhotel.com
Hotel se nalazi u centralnom delu Montekatinija. Hotel ima restoran, recepciju.Svaka soba ima tus/WC, TV. Doručak kontinentalni.

Hotel Maestoso 3* hotelmaestoso.it
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

 

Hotel Giglio 3* hotelgiglio.info/
je smešten u zoni sa ograničenim saobraćajem, na 5 minuta hoda od termalnih kupatila i Železničke stanice u Montekatiniju. U ponudi ima besplatan parking i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.Sve sobe imaju klasično uređen enterijer sa parketom i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet i besplatni internet terminali na raspolaganju su u lobiju hotela.Doručak na bazi švedskog stola.

 

Hotel Capelli 3* hotelcappelli.it/
Smešten na samo 450 metara od Spa centra Terme di Montecatini, nalazi se u centru gradića Montekatini Terme. U ponudi ima otvoreni bazen i besplatan bežični internet. Sve sobe u ovom hotelu su klimatizovane i uređene elegantno i u svetlim tonovima. Poseduju TV sa kablovskim i satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i besplatni toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Putovanje Toskana 2024 Ponuda autobusom

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.

Putovanje Toskana 2024 Ponuda autobusom

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.2023. do 01.10.2024., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 1 od 05.07.2024
EG-53/2024

 


 

 

 

Doček Nove godine u Toskani   U italijanskoj, novogodišnjoj avanturi uz savršen spoj ...
Toskana doček Nove godine utisci sa putovanja
Nije samo Sijena čuvena po viteškim konjskim igrama, one se održavaju još u jednom gradu u Toskani -...
Areco Toskana: Petrarka i vitezovi
Jedan od bisera umbrijske regije, jeste i mali grad Asizi Italija. Ne samo da grad postoji mnogo vekova unazad, već...
Putujemo u Asizi
Znate li da se Orvieto Italija nalazi na samo 100 kilometara od Rima, a da čuva neke od najlepših atrakcija...
Orvieto Italija: Freske i bunari
Peruđa Italija postaje sve popularnije mesto u ovoj zemlji. Oni koji žele da vide bukvalno slojeve italijanske...
Peruđa Italija: Centar Umbrije
Umbrija putovanje je nešto na šta smo izuzetno ponosni, jer naši putnici mogu da upoznaju...
Umbrija putovanje: Poslastica Italije
Znamenitosti Firence Ovo je grad u koji obavezno treba da se ode bar jednom u životu, a znamenitosti Firence...
Znamenitosti Firence
Letovanje u Toskani   Letovanje u Toskani je nešto što domaći turisti nemaju prilike...
Letovanje u Toskani
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti
Osetite čari i doživite  bajkovite boje magične Toskana sa Eta tursom... Čempresi, ukus vina i maslina,...
Putovanje u Toskanu

 

 

Pozovite