Toskana Putovanje 2024 Autobusom

Toskana Putovanje Autobuski prevoz / hotelski smeštaj

 

Krenite sa nam u toskansku bajku!

 

Toskana Putovanje važi za jednu od najpoznatijih vinskih regija na svetu, a njena specifičnost ogleda se u tome da je sama Toskana. Dalje podeljena na nekoliko različitih vinskih regiona. Svaki od ovih regiona ima svoju klimu, svoje grožđe i tradiciju, zbog čega će svako pronaći vino u koje će se zaljubiti. Neka od najpoznatijih vina iz oblasti Kjanti, Brunelo di Montalcino i Vino Nobile di Montepulćano svojom aromom i mešavinom ukusa nateraće: Vas da se ponovo vratite u vinske regije Toskane.

Veliki gradovi kriju lepotu, najveća blaga Toskane leže u brdima


Toskana Putovanje nam otkriva lepotu velikih gradova – Firenca, Piza, Siena, San Đimiđijano, i svaki od ovih gradova izdvaja se po svojoj istoriji. Tako je Piza poznata po čuvenom Krivom tornju, dok je Sijena prestonica vina. San Đimiđijano, smešten na vrhu brda krije tajnu velikog broja tornjeva (nekada 74, a danas ukupno 14), ali je ipak Toskana savršeno mesto za putovanje za sve one koji žele da uživaju u valovitim brdima, vijugavim putevima i čempresima smeštenim pokraj puta. Toskana mami da otkrivate mala sela smeštena na obroncima brda, a Val d'Orcia je savršeno mesto za dobru fotografiju i uživanje u brdima Toskane.

Nova Godina Toskana

199€

Nova Godina Toskana 2024
Doček Toskana sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luce - Siene - San Điminjana
29.12.2023-03.01.2024.
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Dan Zaljubljenih Toskana Putovanje

149€

Dan Zaljubljenih Toskana
Toskana sa fakultativnim obilascima Firenca - Siena - San Điminjano - Piza - Luka
14.02.2024-19.02.2024.
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Dan Zaljubljenih 2024

129€

Dan zaljubljenih Toskana 2024 2 noći
Sa fakultativnim obilascima - Firenca - Siena - San Điminjano - Luka - Piza
14.02.2024- 18.02.2024.
Bus Autobusom
Toskana 2024

149€

Osmi Mart Toskana 2024
Putovanje Toskana Osmi Mart 2024
06.03.2024-11.03.2024.
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Putovanje Toskana Italija

/€

Putovanje Toskana Italija 2024 3 noćenja
Toskana Italija
u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Uskrs Toskana

/€

Uskrs Toskana 2024
sa fakultativnim obilascima Firence, Pize, Luke, Sijene i San Điminjana
Kalendar 6 dana / 3 noćenja
Bus Autobusom
Toskana Putovanje Toskana 3 noći Prvi Maj

/€

Toskana 3 noći Prvi maj 2024
Sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luke - Siene - San Điminjana
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Toskana Prvi maj 2024 2 noći

/€

Toskana 2 noći Prvi maj 2024
Sa fakultativnim obilascima Firenca - Siena - San Điminjano - Piza - Luka
u pripremi...
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Firenca Putovanje 2024

/€

Firenca Putovanje 2 noći 2024
Toskana Italija
Kalendar 5 dana / 2 noćenja
Bus Autobusom
Osmi Mart Rim Firenca

/€

Osmi Mart Rim Firenca 2024
U Pripremi...
Bus Autobusom
Nova Godina 2024

/€

Nova Godina Toskana 2024 2 noći
U Pripremi...
2 noćenja
Bus Autobusom
Toskana Dan Primirja

/€

Toskana Dan Primirja 2024 3 noći
U Pripremi...
3 noćenja
Bus Autobusom
Rim Firenca 2024

/€

Rim Firenca Putovanje 2024
u Pripremi...
Bus Autobusom
Dan Primirja Rim Firenca

/€

Dan Primirja Rim Firenca 2024
U Pripremi...
Bus Autobusom
Letovanje Montecatini Toskana 2024

/€

Letovanje Montecatini Toskana 2024 Leto
U Pripremi...
Bus Autobusom
Toskana Dan Primirja 2023

/€

Toskana Dan Primirja 2023 2 noći
U Pripremi...
2 noćenja
Bus Autobusom
Nova Italia Umbria 2024

/€

Dan Zaljubljenih Nova Italia Umbria Toskana 2024
Putovanje Montepulciano i Chianciano terme sa fakultativnim obilascima Peruđa, Assisi, Arezzo, Cortona
Program u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom

 

Upoznajte banju Montekatini
(Toskana Putovanje 2024) - Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske kulturne baštine 2021. Unesco ju je uvrstio među „velike banjske gradove Evrope“ zbog poznatih mineralnih izvora i arhitekture, i jer je banja bila izuzetno popularna destinacija za evropsku elitu od 18. veka.
Montekatini Terme, kako joj je zvaničan naziv, uključili smo u neke od naših aranžmana vezanih za obilazak Toskane. Kako mnogi u ovu italijansku provinciju idu zbog poznatih gradova poput Firence, Livorna ili Pize, a za Montekatini nisu ni čuli, ovoga puta vam predstavljamo šarmantnu mondensku banju u kojoj i dalje postoji palata Medičijevih i koju su pohodile slavne ličnosti vekovima!


BANJA MONTEKATINI
(Toskana Putovanje 2024) - Ovde se od davnina znalo da postoje izvori slane vode, koji su kako je vreme prolazilo, meštanima močvarnog područja donosili so, a kasnije je utvrđeno da voda ima i lekovita svojstva. Ukupno postoji 11 izvora, ali se njih šest aktivno koristi.
Zamak Montekatini koji se nalazi na brdu iznad banje a danas je poznat kao Montekatini Alto, pominje se još u srednjem veku. I tada je ovde postojala banja, a kasnije je voda prebacivana i u dolinu. I pre Medičijevih i 14. veka, postojali su pokušaji da se dolina isuši i da se tu napravi naselje. Ipak, Kozimo I je bio prvi čovek koji je podigao most iznad blatnjave vode, a onda je usledio ekonomski rast, uključujući i obnovu zdanja vezanih za termalna kupatila.
U 18. i 19. veku postaje popularno da se evropska elita odmara i oporavlja u banjama širom Starog kontinenta. Takva tradicija se nastavlja i tokom 20. veka, a i dan-danas možete da vidite otiske imena slavnih ličnosti koje su ovde boravile. Ovde ste nekada lako mogli da upoznate italijanske kompozitore Đuzepea Verdija i Đakoma Pučiinija, a kasnije holivudske glumce.


ATRAKCIJE MONTEKATINI TERMI
Dakle, obavezno treba da prošetate centralnom ulicom Montekatini Termi koja se zove Viale Verdi. Ovde se nalazi Palazzina Regia, zgrada koju je porodica Mediči koristila kao letnju palatu. Ono što je danas ulaz u pozorište „Verdi“ nekada su bili Paviljone soli (Padiglione dei Sali). To su u stvari bili kiosci u kojima se prodavala so u ranom 20. veku.
Sa druge strane ulice naći ćete Gradsku kuću u kojoj se danas nalazi i Muzej savremene umetnosti. Zgrada je građena od 1913. do 1919. godine na mestu gde su nekada bile štale velikog vojvode, a kako bi grad dobio reprezentativnu instituciju kakvu je banja već trebalo da ima s obzirom na svoju popularnost.
U ovoj ulici se nalazi i ovdašnja „aleja slavnih“ sa imenima poznatih posetilaca iz celog sveta.
Što se tiče samih kupatila, obavezno posetite neka od njih. Uzmite, na primer, Terme Tettuccio, kompleks gde se ide zbog lečenja povišenog holesterola, bolesnih bubrega i jetre, stomačnih tegoba, ali i sjajne arhitekture. Vodom se možete umiti, ali se ona i pije.
Posebna atrakcija jeste i Montekatini Alto, brdo na koje ćete se popeti lokalnom žičarom ili fonikularom. Pored srednjovekovnog zamka, videćete i tradicionalne kuće, uske ulice, sjajan pogled na dolinu, ali obavezno ostavite vremena i da probate, recimo, italijanske raviole na malom trgu u centru sela.

Znamenitosti Firence
Ovo je grad u koji obavezno treba da se ode bar jednom u životu, a znamenitosti Firence će vas odvesti vekovima u prošlost. Kad samo pomislite da su ovde još u osmom veku pre nove ere živeli Etrurci, da grad i danas nosi ime koje su mu dali stari Rimljani, a da su pojedinim centralnim ulicama kojima danas šetate, jednom prolazili Mikelanđelo i Da Vinči, biće vam jasno gde se nalazite.
Poznata kao grad bankara zbog Medičijevih koji su ovde stolovali vekovima, i danas ćete čuti priče o tome kako je u Firenci sticanje kapitala jedna od najvažnijih stvari u životu. Čak se i u fontanu ubacuju kovanice - ne za sreću ili da biste se u grad ponovo vratili, već da vidite da li ćete naredne godine dobro zaraditi.

Iz grada ne možete da odete bez fotografija Duoma, odnosno Katedrale Santa Maria del Fiore. Gradnja ovog prepoznatljivog zdanja počela je 1296. godine, a osam vekova kasnije jedno je od najposećenijih znamenitosti Firence. Unesko je na listu kulturne baštine stavio ne samo katedralu i poznati Đotov toranj, već i čitav trg na kome se nalaze, takozvani Piazza del Duomo.
U vreme kad je bila izgrađena, kupola katedrale je bila najveća na svetu. I danas je najveća, ali među kupolama napravljenim od cigle.
Obratite pažnju na fasadu i brojne ukrase i stubove od mermera. Materijal je iz istog kamenoloma odakle je i Mikelanđelo nabavljao mermer za svoje skulpture. Možete da se popnete i na vrh Đotove kule, odakle se pruža lep pogled ne samo na trg, već i na čitavu Firencu.
Isti arhitekta koji je projektovao Duomo, izradio je i dizajn za Crkvu Svetog Krsta i za Palaco Vekio.
Pomenuta crkva takođe treba da vam bude na listi znamenitosti Firence koje treba da vidite. Ne zato što ćete se diviti još jednoj mermernoj fasadi sličnog izgleda, već zato što su u ovoj crkvi sahranjene neke od najvećih ličnosti nauke i kulture a koje su u Firenci provele bar deo svog života, poput Nikola Makijavelija, Galilea Galileja, Dantea Aligijerija ili velikog Mikelanđela Buonarotija.


KULTURNO NASLEĐE
Šetajući ulicama Firence, čiji je centralni deo i dalje isti kao što je bio i kada su ovuda prolazili Galileo ili Dante, otići ćete i do poznate galerije Ufici. Ovo je jedan od najuglednijih i najstarijih muzeja na svetu. Galeriju godišnje poseti više od 1,5 miliona turista.
Ispred možete da vidite veliku fontanu gde je Kozimo I Mediči predstavljen kao Neptun, ali i repliku čuvene skulpture Davida. Unutra vas već čekaju Botičelijevo "Rođenje Venere" i Karavađova "Meduza".
Nedaleko odatle je kuća u kojoj je Dante rođen, ali i popularni Stari most (Ponte Vecchio), koji spaja obale reke Arno i nimalo ne deluje kao tipičan most. Karakteristične jarko žute fasade kuća, turisti sa svih strana sveta, juvelirske radnje na mostu, i miris đelata i paste koji će vas pratiti kroz čitavo putovanje kroz Italiju.
Kad obiđete osnovne znamenitosti Firence, samo opušteno prošetajte. Jer, atmosfera i arhitektura ovdašnjih ulica nisu nešto što možete da vidite bilo gde u svetu. Firenca je samo jedna!

Luka Italija: Stari grad-država
Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače kada se govori o istoriji ovog dela Evrope. Da li znate, na primer, da je centar bio iste strukture i u prvom veku naše ere ili da je vekovima bio nezavisna država koja je parirala Firenci i sarađivala sa Mlecima?
Bogato kulturno-istorijsko nasleđe ostalo je velikim delom sačuvano i danas, tako da posetioci mogu da osete atmosferu nekadašnjeg grada koji je takođe iznedrio i neke od najvećih italijanskih kompozitora.

TURISTIČKE ATRAKCIJE U LUKI
Luka je najpoznatija po zidinama iz 16. veka koje i danas opasavaju stari deo grada i smatraju se najbolje očuvanim u Evropi. Kako su izgubile inicijalnu svrhu vojne odbrane, pretvorene su u pešačku stazu.
Dok budete šetali starim utvrđenjem, obratite pažnju na toranj Đuiniđi. Izgradila ga je istoimena porodica tokom 14. veka, kada je posedovanje kule bio statusni simbol bogataša. Visok je 45 metara i odavde se pruža jedan od najlepših pogleda na grad, a do vrha će vas odvesti 233 stepenika. Poznat je i po crnikama koje rastu na vrhu kule. Kažu da je kuhinja bila sprat ispod a da je vrh tornja služio kao bašta kuvara.
Znate li da je ovde rođen i Đakomo Pučini, jedan od najpoznatijih kompozitora u svetu? Autoru „Toske“ i „Madam Baterflaj“ na malom trgu je podignut spomenik, a tik pored može da se uđe i u kuću u kojoj je živeo. Ona je vremenom pretvorena u muzej.

Toskana Putovanje Autobusom

Toskana Sijena 2024

 

 

Toskana Putovanje 2024

 

Piza Toskana Putovanje

 
Nije samo Sijena čuvena po viteškim konjskim igrama, one se održavaju još u jednom gradu u Toskani -...
Areco Toskana: Petrarka i vitezovi
Jedan od bisera umbrijske regije, jeste i mali grad Asizi Italija. Ne samo da grad postoji mnogo vekova unazad, već...
Putujemo u Asizi
Znate li da se Orvieto Italija nalazi na samo 100 kilometara od Rima, a da čuva neke od najlepših atrakcija...
Orvieto Italija: Freske i bunari
Peruđa Italija postaje sve popularnije mesto u ovoj zemlji. Oni koji žele da vide bukvalno slojeve italijanske...
Peruđa Italija: Centar Umbrije
Umbrija putovanje je nešto na šta smo izuzetno ponosni, jer naši putnici mogu da upoznaju...
Umbrija putovanje: Poslastica Italije
Znamenitosti Firence Ovo je grad u koji obavezno treba da se ode bar jednom u životu, a znamenitosti Firence...
Znamenitosti Firence
Letovanje u Toskani   Letovanje u Toskani je nešto što domaći turisti nemaju prilike...
Letovanje u Toskani
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti
Osetite čari i doživite  bajkovite boje magične Toskana sa Eta tursom... Čempresi, ukus vina i maslina,...
Putovanje u Toskanu

 

Pozovite